Bolehkah kita?


Bila kamu terasa……..

laut telah tawar

salam mula sejuk

istiqarah tiada petunjuk

taaruf  telah membeku

hati mula gemuruh

semangat mula berlabuh

ustaz mula bersimpuh

mengulum zikir

bertasbih kifarah

membaca  alAsr

mungkin kah?

kita berhenti

atau

dibiar saja

jari jemari itu

membilang waktu …

menunggu masa

menunggu takdir

hingga

alis terangkat

dan bertanya

Bolehkah  kita?


6 responses to “Bolehkah kita?

  1. dalila November 6, 2009 at 9:35 am

    salam.suka puisi ni…sgt menyentuh rasa…

    • muharrikdaie November 10, 2009 at 7:10 am

      Dalila > terima kasih banyak2 sudi ziarah dan komen dalam blog saya. Pujian kamu menaikkan semangat saya untuk terus menulis. Share lah blog saya dengan kawan kawan kamu dan link kan …. kita kasi puitiskan dunia dakwah ini …….barulah bestkan. Inilah dinamakan seni. Kalau dakwah kita straiht foward kadang2 terasa jemu. so penulisan kita insyaalah, kita puitis, kita cintakan dan garapkan dan menjadikan iannya jiwa …. dan menyentuh jiwa jiwa.

      Sayang nya …orang yang dekat dihati saya tak komen pun blog saya ….seingat saya sekali jer heheheheh. gurau jer.

      • dalila November 10, 2009 at 8:27 am

        sy dah promotekan blog ni pada kawan2.cuma promote mulut je la.blog saya sendiri pon dah lama sgt dah tak update.bila baca blog ni rasa semangat je nak menulis semula…tapi masa yang ada seolah2 mengehadkan pengaliran idea untuk ditintakan.huhu

  2. nuurhati October 21, 2009 at 9:34 am

    🙂 puisi sesuatu yang halus untuk ditafsirkan dan ia berbeza bagi yang tiap yg menilai..kerana terkadang ia boleh tersalah pandang disisi yang lain..maka, lebih adil jika penulis yg menyampai maksud.. wallahualam

  3. nora nazim October 20, 2009 at 2:28 pm

    salam.susah benar sy nak paham puisi ust.nuurhati boleh x tolong terangkan apa yg ust cuba sampaikan dan mcm mana nuur boleh paham apa yg cuba disampaikan.

  4. nuurhati October 20, 2009 at 11:40 am

    letakkan keyakinan yang tinggi padaNya! suka puisi ni… antara tersurat disebalik tersirat …wallahualam..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: