Islamlah! nescaya kamu selamat

PM ke 6 dan implikasi pada dakwah


pm-ke-6

Hari ini sah YB Dato’ Seri Mohd Najib Tun Abd Razak telah menjadi PM kita yang ke 6 mengantikan Pak Lah yang telah di turunkan dari takhta dikalangan pimpinan pimpinan UMNO. Walau pun mendapat tentangan dari 84 ahli Parlimen pembangkang berkaitan isu sang puteri Altantuya dan penyelewangan pembelian kapal selam namun YDP Agung berkenan untuk melantik beliau.

Tahniah Dato’ Seri begitu juga Tahniah pada Datin Rosmah kerana menjadi 1st lady yang diidam idamkan oleh semua yang bergelar ” wanita “. Cumanya Datin buanglah hobi menyanyi dan berkaraoke tu kerana umur pun dah meningkat apa lagi sekarang dah jadi 1st lady. Kena banyaklah displin diri dan menjaga kewibawaan dan nama baik Malaysia.

Kami rakyat Malaysia dan pendakwah pada agama Allah ini amat mengharapkan DS Najib memberikan ruang seluas luasnya untuk kami bergerak demi mengimarahkan islam di Malaysia ini. Diharap Masjid masjid tidak akan dikunci lagi dengan mangga mangga besar. Pendakwah2 dibekukan aktiviti mereka dan peruntukan peruntukan untuk melaksanakan dakwah diberi seluas luasnya tanpa mengira parti dan badan dakwah.

Sekali lagi kami ucapkan tahniah, mudah2an DS Najib diberikan hidayah dan taufiq untuk menerima Islam sebaik baiknya dan dapat menjadikan islam sebagai guideline dalam pemerintahan dan dapat berlaku seadil adilnya pada semua rakyat Malaysia tanpa mengira kaum dan agama.

Kepada Parti pembangkang, janganlah asyik membangkang dan meng create isu saja, cubalah berubah sikit membantu dalam membangunkan ekonomi yang semakin lumpuh ni. Hentikanlah politiking yang terlampau kerana yang merana adalah rakyat yang amat mengharapkan perubahan pada semua kepimpinan.

Salam Hormat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: